Wijndomein Entre-Deux-Monts

Heuvellandse wijnen

Ligging

Het wijndomein is gelegen in het prachtige Heuvelland, het uiterste zuiden van West-Vlaanderen. Het wijndomein werd tot Entre-Deux-Monts gedoopt omdat het gelegen is tussen de Rode- en de Zwarteberg.

Drie generaties

Grootvader Jean Bacquaert was eigenaar van de landerijen sinds 1950 waar tabak geteeld werd. De zoon Yves was wijnhandelaar en gaf de passie voor de wijn door aan kleinzoon Martin. 

wijndomeinsite3 800

Martin volgde zijn opleiding voor wijnbouwer-wijnmaker in Montpellier en Bordeaux.

Met het land van de grootvader en het idee van de vader, plantte kleinzoon Martin met de nodige kennis, de eerste wijnstokken in 2004.

18 hectare wijngaard

De wijngaard groeide van 3 hectare in 2004 tot 18 hectare op vandaag. Martin plantte volgende druivensoorten aan : Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Auxerrois, Pinot Noir, Kerner en Acolon. De bodem bestaat uit zandleem met ijzerzandsteen en silex in vermengd. Dit speelt een grote rol voor de typiciteit van de wijnen.

100 000 flessen

De wijnen die Martin maakt zijn fris, elegant en aromatisch. Vandaag worden 100 000 flessen geproduceerd van mousserende, witte, rode en versterkte wijnen. Jaarlijks vallen er één of meerdere wijnen in de prijzen in binnen- en buitenland.